Je verblijf

Krugerpark is een veilig gebied om te verblijven. Door het hele park heen ligt een aantal zgn. rest camps (12 totaal) die een soort klein dorpje vormen. Ze zijn omheind en bevatten in de meeste gevallen een aantal campingplaatsen, een groot aantal vaak ronde bungalows met een rieten dak (rondavels genoemd), een restaurant, een winkeltje, een zwembad(je) en vaak ook een wasmachine. De rondavels staan meestal in een cirkel opgesteld met in het midden een grasveld. ’s Avonds zie je heel veel vuren van de barbecues (‘braai’) die bij elk huisje staan. Het nationale vrijetijdssymbool in Zuid-Afrika! De inrichting is meestal eenvoudig, schoon en voorzien van bed- en linnengoed. Er staan in elk huisje twee of drie bedden, er is een badkamer met douche en toilet, evenals een klein terras, een koelkast en fan en/of airconditioning. Op sommige plekken kun je grotere bungalows huren, zodat er 2 slaapkamers zijn.

De natuur

Er zijn ook zgn. bushveld camps waarin in een omheind gebied een heel beperkt aantal bungalows midden in de natuur staan. Deze kampen zijn alleen toegankelijk voor de bezoekers die hebben gereserveerd. Vaak kan je wel de dieren van dichtbij bewonderen. De bungalows zijn eenvoudig, schoon en beschikken allemaal over een douche en toilet. Er is geen winkel, geen restaurant (de gasten moeten zelf koken) en geen zwembad. Tegelijkertijd zijn de wel aanwezige voorzieningen voldoende voor de niet veeleisende natuurliefhebber die het vooral te doen is om een echte natuurbeleving in de wildernis.

Het park

Kruger Park bestaat voor een belangrijk deel uit slingerende verharde zandwegen (zo’n 2000 km). Er zijn een paar asfaltwegen (noord naar zuid en oost naar west) om relatief snel van de ene plek naar de andere plek te kunnen komen. Je mag de auto niet verlaten. Omdat je de natuur afspeurt naar wilde dieren, ga je meestal niet harder dan maximaal 20 km per uur. Het kost dus de nodige dagen om het hele park te doorkruisen. Dit komt ook omdat je vooral in de vroege ochtenduren en einde middag op verkenning gaat (dan heb je de grootste kans om dieren te zien) en einde ochtend en begin middag tijd neemt om te relaxen en bij te komen van de ervaringen. Om in rust te blijven en ook echt te genieten van de omgeving, verdient het zoals ik elders op deze website al aangaf, aanbeveling om steeds een paar dagen op dezelfde locatie te verblijven en om van daaruit de omgeving te verkennen.