Is dit programma iets voor jou?

Als je:

 • voelt dat er iets borrelt in jezelf en je weet dat het tijd is om stil te staan, te luisteren en van daaruit te reageren
 • je bewustzijn wilt verruimen zodat je je potentieel zo volledig mogelijk kan benutten van binnen uit
 • jezelf kunt toestaan om te spelen met wat er is en om iets nieuws te creëren
 • je klaar bent om te ontdekken, al doende wilt en kunt (co) creëren, de durf hebt om op de rand te gaan staan en jezelf te stretchen, en direct naar de essentie wilt doordringen van wat er wil gebeuren
 • bereid bent om diverse ideeën, benaderingen, waardesystemen en manieren van denken tot je te nemen en te accepteren
 • de uitnodiging wilt aanvaarden om met en in de natuur te werken en te luisteren naar wat de natuur je te vertellen heeft om zo leiding te krijgen voor je persoonlijke en/of professionele groei
 • een commitment kan aangaan voor een 7-14 daagse ervaring in en rondom Kruger Park in Zuid-Afrika

Dan kan het Olifant programma wat voor je zijn.

Programma informatie

In het Olifant programma wordt gewerkt met ervaringsgericht leren en de potentieel gerichte benadering. We gebruiken de wijsheid van de natuur, evenals de filosofie en frameworks van Trransformational Presence als de belangrijkste bronnen van inspiratie.

 • Het natuurschoon van Kruger Park, zijn biodiversiteit en ongerepte natuurlandschappen vind je nergens anders in de wereld. Ze zijn een rijke bron voor transformatief werk. De natuur is een creatieve en inspirerende krachtbron die je heel goed helpen bij het ontdekkingsproces en de creatie van iets nieuws, stap voor stap, gebruikmakend van wat aanwezig is. We zullen de connectie met de natuur verdiepen, luisterend, kijken en voelend wat om je aandacht vraagt als we onze reis maken.
 • Het programma maakt gebruik van simpele, praktische en impactvolle benaderingen en instrumentarium die je zullen dienen, ongeacht je vraag, project of uitdaging. De fundatie voor het programma is het werk van Alan Seale, Transformational Presence Steeds zal je worden uitgenodigd om je in samenwerking met de natuur te focussen op de mogelijkheden, keuzes en het potentieel van de situatie/de leervraag. Waarbij je continu ook aandacht besteed aan de vraag wat er van jou gevraagd wordt en wat je volgende stappen zijn.
 • Je krijgt de kennis en kunde van een ervaren coach en gids die je veilig door Kruger Park en de omgeving daarvan zal leiden. Iemand die begrijpt dat de wildernis en alles wat hier groeit en bloeit het waard is om te respecteren en om hier bij stil te staan. Deze gids/coach zal gedurende de hele reis ook je privé chauffeur zijn.
 • Er zijn mogelijkheden om op een zgn. wilderness walking trail (wandeltrektocht) te gaan gedurende een vier dagen/drie nachten durende trip. Je bent met maximaal 8 personen en wordt begeleid door gecertificeerde Zuid-Afrikaanse rangers. Je verblijft in een afgelegen gebied in het park. Deze trails zijn wel heel populair, dus vroeg boeken is essentieel. Door  de trektocht ontdek en ontwikkel je steeds meer je eigen authentieke krachtige persoonlijke wijze van zijn. Steeds voortbewegend op het pad dat je je gevraagd wordt te bewandelen.

Om de tafel gaan zitten

Uiteraard kun je me bellen voor nadere informatie. We kunnen verder om de tafel gaan zitten om in een persoonlijk gesprek te bekijken hoe aan je wensen het beste tegemoet gekomen kan worden. Hoe eerder je je verlangens kenbaar maakt, des te beter hiermee rekening kan worden gehouden. De activiteiten en overnachtingslocaties in Krugerpark zijn namelijk erg gewild en worden door de Zuid- Afrikaners zelf vaak al een jaar tevoren geboekt.

Ik kan je ook adviseren over de beste vliegtickets en over mogelijke uitbreidingen van je reis naar andere delen van Zuid-Afrika. Vliegtickets boek je zelf, zodat hier geen extra BTW over geheven wordt. En: ik ben vooral bekend in de noordelijke wildparken van Zuid-Afrika en houd me graag aan het devies ‘schoenmaker houd je bij je leest’.

Zie https://www.bedandbeast.nl/prijsindicatie-en-boekingsvoorwaarden/  voor nadere informatie over de prijsindicatie.